SRK Lim Andrijevica

srk lim

Sportsko ribolovni klub “Lim” - Andrijevica osnovan je 1994 godine. Klub gazduje sa oko 30 kilometara vodotoka rijeke Lim, te rijekom Zlorečicom koju formiraju rječice Kuckaja i Perućica u vrelima neposredno ispod vijenaca planine Komovi. Sveukupno to čini preko 60 kilometara vodnih tokova kojim gazduje ovaj klub.

Vrste ribe

Vode Lima nastanjuje potočna pastrmka, mladica i ljipljan. Zbog idealnih uslova, kao i vode bogate hranom salmonidne vrste u Limu dostižu rekordne veličine. Osim salmonida, Lim u ovom dijelu nastanjuje i skobalj, klen, mrena i manić. Kuckaja i Perućica su hladne planinske riječice i idealno su stanište potočne pastrmke, dok se u Zlorečici može naći i lipljana koji često ulazi iz Lima. Zlorečica je pritoka Lima koju karakteriše hladna i izuzetno čista (bistra) voda. Zbog čistoće i bogatstva ribljim fondom Zlorečica je odlično mjesto za mušičarenje.

Fly fishing revir

Ribolovni klub iz Andrijevice je na Limu formirao “Fly fishing revir” u dužini od 5 kilometara nizvodno od ušća rijeke Zlorečice. Takođe, revir je formiran i na rijeci Zlorečici i to 2 kilometra uzvodno sve do veterinarske stanice. Ovaj revir je formiran 2006 kada je i uveden potpuni ribolovni zabran u naredne dvije godine. Ovaj revir je jedan od rijetkih u Crnoj Gori i prvi takve vrste na Limu i potpuno je opravdao očekivanja jer tu možete uloviti kapitalne primjerke lipljena i pastrmke. Lov je dozvoljen samo po pravilu “uhvati i pusti”.

Google Earth Placemarks

Na ovom linku možete skinuti googe earth mapu sa obilježenim vodotocima i mjestima od interesa.

FaLang translation system by Faboba